Racó de lectura


Un llibre, una nau per recórrer amb la imaginació indrets i vides desconegudes, pàgines per somiar desperta i per anar a dormir. Jo sóc lectora noctàmbula i de llit, majoritàriament...
Voldria compartir algunes de ses meues darrerslectures amb vosaltres:


Aquesta es la darrera novel·la que estic llegint. Després d'haver devorat a Murakami, la cultura japonesa m'havia atrapat i era un llibre pendent. Tracta sobre la dura vida d'una geisha al barri de Gion, abans i durant la Segona Guerra Mundial. Una lectura fascinant sobre una cultura carregada de símbols i subtileses. He de dir, però, que Golden va ser denunciat per una geisha, Mineko Iwasaki, i criticat per deixar entreveure que hi ha prostitució en aquest ofici. Després ella va escriure Vida d'una geisha, una mena d'autobiografia, més fidel, es veu, a la realitat.



Quin llibre més estrany i meravellós! Difícil d'explicar, és la primera novel·la que llegeixo de Murakami i em va tenir enganxada de la primera fins a l'ultima pàgina. Tracta sobre la vida d'un home vell amb un retràs mental que sap parlar amb els gats i un adolescent que es fa dir Kafka que escapa de casa i acaba vivint en una biblioteca que dirigeix una dona extraordinària i misteriosa...
Una ficció delirant però, alhora, carregada de veritat.



Aquesta es la història de Chris, ex-bateria de Genesis, quan compra un cortijo sense llum ni aigua la Alpujarra. Una novel·la fresca i àcida com un llimó, un cant a la humilitat i l'amistat i un plaer per llegir a l'ombra d'una tarda d'estiu. Amb aquesta historia d'aquest esquilador d'ovelles anglès vull iniciar un racó de llibres optimistes, d'aquells que et recorden que la vida pot ser el que tu desitgis.



Nicolai Lillin és un jove de 30 anys amb la pell tatuada i un passat amb unes arrels que s'han perdut. Ell va néixer a Transnistria dins la comunitat dels Urkes, una casta amb tanta força que Stalin va haver-los d'expulsar de la mateixa Sibèria. Són unes memòries carregades de violència extrema, lleialtat i respecte a la gent gran. Ara viu a Itàlia amb escolta, com el seu amic Roberto Saviano, perseguit per la màfia russa i per grups islamistes radicals. 




Malgrat viure a Sitges i escriure en català, aquesta escriptora txeca porta Praga al seu polze. Els contes de la lluna absent tracten sobre la vida i la mort, la bellesa i la vellesa amb una elegància malenconiosa com un passeig per Malá Staná en un vespre de tardor. D'ella he llegit també La dona silenciosa, una delícia.

Comentarios

Entradas populares